Onze klantverhalen

Advies van Rutger ontzorgt je bij het verduurzamen van je woning

28-02-2023

Afgelopen jaren zijn wijzelf druk bezig geweest met het terugbrengen van onze CO2-voetafdruk. Deels uit overwegingen omdat we denken dat het echt belangrijk is, maar ook deels omdat het financieel (soms) gewoon heel aantrekkelijk is.  

Naamloos (17)

 

Wij hebben een elektrische auto, we gaan zoveel mogelijk met de fiets, we hebben zonnepanelen, we hebben een deel van het huis aanvullend geïsoleerd, beglazing vervangen,  een oude aluminium schuifpui vervangen, zonnepanelen, radiator ventilatoren, een waterbesparende douchekop (wel een regendouche, niemand is perfect 😉) en een hybride warmtepomp. Lekker bezig zou je dus zeggen.

 

We zijn echter nog niet helemaal klaar. Op dit moment hebben we geen vloerverwarming, de vloer is nog niet voldoende geïsoleerd en we hebben nog een aantal plekken met wat ouder dubbelglas.

Tot nu toe hebben we alles zelf geregeld bij verschillende leveranciers. Op deze manier hebben we niet ineens veel uit hoeven geven, maar konden we het in stappen doen. Op zich prima, maar we merken wel dat het soms ook niet helemaal ideaal is en ook niet perfect op elkaar afgestemd.

Een paar maanden geleden kwam ik in contact met Positief Wonen. Een partij wat ontzettend veel kennis heeft over verduurzamen op alle gebieden. Dit gaat over alle mogelijkheden van isolatie, tot warmtepompen, vloerverwarming, ventilatie in je woning; echt alles wat je kunt bedenken. Ikzelf en een aantal klanten hebben ze inmiddels op bezoek gehad en de reacties zijn super! Een duidelijk no-nonsense verhaald afgestemd op je wensen. Vind je wooncomfort belangrijker dan 100% energieneutraal, dan is dat ook de basis van het advies. Wil je vooral financieel de grootste voordelen behalen, dan kan dat ook een basis van het advies zijn.

 

Adviseurs die samenwerken met Positief Wonen, krijgen een training om wat meer te weten van de werkwijzen en welke mogelijkheden er allemaal zijn. Zelf baal ik er nu een beetje van dat ik pas achteraf in aanraking ben gekomen met Positief Wonen omdat ik waarschijnlijk hele andere keuzes had gemaakt. Een andere laadpaal, andere wandisolatie, en een andere warmtepomp.

Ik zou je graag behoeden van het maken van dezelfde fout te maken als ik heb gedaan. Zorg er voor dat je bij verduurzamen een goed pan hebt liggen. Je kunt het nog steeds in stappen uit laten voeren, maar dan is het wel goed op elkaar afgestemd.

Wil je ook aan de gang met verduurzamen of je wooncomfort verhogen? Laat het me weten zodat ik je in contact kan brengen met Positief Wonen!

Phone icon

bel ons op
?????

email icon

Stuur een mail naar
?????

hous icon

Bezoek ons op
?????

Heb je vragen? Neem vrijblijvend contact op

Lees ook onze andere blogs

Energielabel3

Tijdelijk twee woningen... Wat vindt de fiscus?

28-02-2024

Naamloos (5)

Tijdelijk twee woningen... Wat vindt de fiscus?

23-02-2024

Naamloos

Tijdelijk twee woningen... Wat vindt de fiscus?

20-02-2024

DUO schulden

Tijdelijk twee woningen... Wat vindt de fiscus?

12-12-2023

bedrijfs logo wit
Openingstijden

Ma t/m Vr
09:00 - 17:00

in de avond op afspraak

Kantoorgegevens

AFM

12048823
Kifid 300.018243
KVK 85667862
Volg ons op social media
Deel deze pagina
© Dutch media lab