Onze klantverhalen

Digitaal nalatenschap als onderdeel van jouw financiële rust bij leven

20-02-2023

Financiële rust bereiken is meer dan alleen het beheren van je geld en investeringen. Een aspect dat vaak over het hoofd wordt gezien maar cruciaal is voor een complete financiële planning, is het proactief nadenken over je digitale nalatenschap. In deze blog delen we waarom dit van belang is en hoe onze nieuwe dienstverlening, Life After Me, je hierbij ondersteunt.

Naamloos

De urgentie van digitaal nalatenschap

In de digitale wereld van vandaag ontstaat er soms onrust, zoals het ongemakkelijke moment waarop sociale media je mensen voorstellen die al enkele jaren geleden zijn overleden. Dit kan ook jou overkomen als je niet hebt geregeld wie dit na jouw overlijden beheert. Hoewel je er zelf niets van merkt, kan het een last zijn voor je nabestaanden. Maar er zijn nog meer redenen waarom je digitaal nalatenschap serieus moet nemen. We noemen er vier:

Reden 1: onbekende digitale geldstromen

De opkomst van digitale valuta (denk aan Bitcoins), e-wallets en internationale game-competities maakt het mogelijk dat er na overlijden onbekende digitale geldstromen op verschillende plaatsen aanwezig zijn. We staan er wellicht niet bij stil, maar weinigen hebben bijvoorbeeld nagedacht over hun crypto nalatenschap. Wie weet ervan af?

Reden 2: erfgeschillen voorkomen

Hoe groter de erfenis, hoe vaker er geschillen ontstaan, zoals te zien bij bekende families als Hazes en des Bouvrie. Daarom is het verstandig om je wensen over nalatenschap tijdens je leven al kenbaar te maken. Duidelijkheid hierover geeft niet alleen jou rust, maar ook je nabestaanden.

Reden 3: herverdeling van geld – wie zou ervan moeten profiteren?

Voor veel jonge mensen zijn het uitdagende tijden om vermogen op te bouwen, onder andere vanwege toenemende woonlasten door het niet meer toestaan van aflossingsvrije hypotheken. Op oudere leeftijd is vaak kapitaal opgebouwd, terwijl het niet voor eigen gebruik wordt ingezet. Wat we ermee aan willen geven is dat veel mensen nadenken aan welke generatie in de familie geldstromen nagelaten zouden moeten worden. De kinderen, of toch de kleinkinderen?

Reden 4: alles voor je laatste wens(en)

Wie gebruikmaakt van Life After Me kan ook zijn of haar uitvaartwensen benoemen en ervoor zorgen dat er een ‘Memory Lane’ achterblijft met mooie herinneringen voor de nabestaanden.

Meer redenen om digitaal nalatenschap te regelen

Er zijn veel meer redenen te bedenken om je digitale nalatenschap bij leven te regelen. Bijvoorbeeld aan welke goede doelen je iets zou willen nalaten, maar bijvoorbeeld ook wat er gebeurt met je bedrijf als jou iets overkomt. Heeft iedereen dan toegang tot de belangrijkste gegevens?

Life After Me – onze nieuwe dienstverlening

Neem zelf de regie over je digitale nalatenschap met Life After Me. Via dit unieke platform deel je belangrijke mappen met door jou gekozen vertrouwenspersonen, oftewel buddy’s. Maak zelf een account aan op www.lifeafterme.com/advies-van-rutger en ervaar financiële rust in elke levensfase. Uiteraard staan wij klaar om je desgewenst te helpen bij de inrichting van deze waardevolle dienst.

Phone icon

bel ons op
?????

email icon

Stuur een mail naar
?????

hous icon

Bezoek ons op
?????

Heb je vragen? Neem vrijblijvend contact op

Lees ook onze andere blogs

Energielabel3

Tijdelijk twee woningen... Wat vindt de fiscus?

28-02-2024

Naamloos (5)

Tijdelijk twee woningen... Wat vindt de fiscus?

23-02-2024

Naamloos

Tijdelijk twee woningen... Wat vindt de fiscus?

20-02-2024

DUO schulden

Tijdelijk twee woningen... Wat vindt de fiscus?

12-12-2023

bedrijfs logo wit
Openingstijden

Ma t/m Vr
09:00 - 17:00

in de avond op afspraak

Kantoorgegevens

AFM

12048823
Kifid 300.018243
KVK 85667862
Volg ons op social media
Deel deze pagina
© Dutch media lab