Onze klantverhalen

Relatie voorbij.... wat nu??

06-10-2022

Nog geen jaar geleden was je met je partner op huwelijksreis. Je hebt een fantastische tijd gehad vol liefde en jullie waren het gelukkigste stel op de wereld... tot gisteren... Een paar weken geleden merkte je de eerste signalen op en had je het gevoel dat er iets was. Het contact met je partner was minder en het klopte gewoon niet.... Gisteren durfde je de stap te zetten en het gesprek aan te gaan. Je wereld stortte in want je partner gaf toe geen gevoelens meer te hebben voor je en de relatie wil beëindigen.

Wat nu? Jullie hebben samen een huis, zijn aan het sparen voor later en je was net begonnen met een nieuwe baan.  Een half jaar terug hebben jullie het zelfs over kinderen gehad! De emoties die je moet voelen op dit moment zijn onvoorstelbaar. Wie had dit ooit verwacht? Na de emotionele klap ben je wat tot rust gekomen. Praktisch als je bent ga je nadenken over de volgende stappen. 

Er zijn tientallen vragen die door je hoofd spoken. Wil ik in het huis blijven wonen, kán ik eigenlijk wel in het huis blijven wonen? Hoe gaat het met ons spaargeld? Ik heb straks wel een auto nodig om naar mijn werk te gaan, wie krijgt de auto? Had mijn partner nou nog een studielening? Volgens mij hadden we huwelijkse voorwaarden, wat staat daar ook al weer in?

Dit zijn allemaal belangrijke vragen. Veel van de vragen die je hebt zul je samen met je partner moeten afstemmen. Dit kan vaak gewoon met elkaar, maar soms is het prettig hulp te hebben in dit traject. Een mediator kan dan helpen om structuur te krijgen, niets te vergeten en een eerlijke verdeling te maken. Bij een huwelijk moet wel het verzoek tot echtscheiding uiteindelijk worden ingediend door een advocaat (dit gaat dan vaak wel via de mediator). Om zelf inzicht te krijgen in je financiën is het ook verstandig om een afspraak met je financieel adviseur te maken. 

"Woningbehoud staat voorop!"

Bij een relatiebreuk zijn er veel meer mogelijkheden met de hypotheek als wanneer je een nieuwe woning aan zou kopen. Woningbehoud staat voorop bij banken en de overheid en dat zie je ook wel in de toetsnormen. De rekentools op websites moet je nu ook niet naar kijken. Waar je bij aankoop soms maar 4x je bruto inkomen aan maximale hypotheek kan krijgen, is dat bij woningbehoud soms ineens wel 7x je bruto inkomen.

Het echte regelen van de hypotheek (hoofdelijk ontslag wordt dit genoemd), of de aankoop van een volgende woning kan pas als de echtscheiding volledig achter de rug is!  Dit is vaak een traject van een aantal maanden. 

Zit jij in dezelfde situatie? Neem gerust contact op om een keer kennis te maken en je mogelijkheden te ontdekken. Het is vaak een moeilijk en lang traject met veel emoties. Ik help je graag om dit soepel(er) te laten verlopen en ook een luisterend oor te bieden. 

Phone icon

bel ons op
?????

email icon

Stuur een mail naar
?????

hous icon

Bezoek ons op
?????

Heb je vragen? Neem vrijblijvend contact op

Lees ook onze andere blogs

Energielabel3

Tijdelijk twee woningen... Wat vindt de fiscus?

28-02-2024

Naamloos (5)

Tijdelijk twee woningen... Wat vindt de fiscus?

23-02-2024

Naamloos

Tijdelijk twee woningen... Wat vindt de fiscus?

20-02-2024

DUO schulden

Tijdelijk twee woningen... Wat vindt de fiscus?

12-12-2023

bedrijfs logo wit
Openingstijden

Ma t/m Vr
09:00 - 17:00

in de avond op afspraak

Kantoorgegevens

AFM

12048823
Kifid 300.018243
KVK 85667862
Volg ons op social media
Deel deze pagina
© Dutch media lab