Onze klantverhalen

Starterslening: Wat als je tóch je eerste huis kan kopen?

23-02-2023

Als starter op de woningmarkt is het best lastig om een hypotheek te krijgen die hoog genoeg is voor de aankoop van je perfecte woning. Zeker als je ook nog een studielening hebt, worden je mogelijkheden vaak erg beperkt.

Naamloos (4)

 

Als alleenstaande is er tegenwoordig een bonus van € 16.000,-  aan extra maximale hypotheek en ook met een goed energielabel kun je wat meer lenen. Zeker met het energielabel moet je een beetje geluk hebben. Bij appartementen (waar toch veel alleenstaande starters kijken), is het energielabel maar zelden goed genoeg om hier iets mee te kunnen.

De Starterslening van het SVn biedt voor een behoorlijk aantal starters een goede uitkomst om toch een leuke woning te kunnen kopen waarbij de maandlasten niet te hoog worden. Ik heb veel starters op deze manier mogen helpen, maar hierbij moesten ze wel altijd de gemeente Ede verlaten omdat deze niet door de gemeente Ede werd aangeboden. De gemeente Renkum, Veenendaal en Overbetuwe kenden deze mogelijkheid wel en een behoorlijk aantal starters zijn daarom die kant uitgegaan.

De gemeente Ede heeft echter onlangs ook het licht gezien en sinds kort is deze ook beschikbaar in (de gemeente) Ede! De regels zijn wel voor iedere gemeente anders, dus let even goed op!

Maximale koopsom € 355.000,-
Maximale Starterslening € 30.000,-
Verbouwingskosten deels mogelijk
Studielening naast de Starterslening is mogelijk!

Kun je normaal door je studielening niet voldoende hypotheek krijgen, dan kun je dus wel van de Starterslening gebruik maken om alsnog voldoende hypotheek te kunnen krijgen.

Het leuke van de Starterslening is dat je de eerste drie jaar geen rentelasten hebt en ook nog niet hoeft af te lossen. Hoe het precies werkt leg ik je graag uit! Maak gerust een keer een afspraak om kennis te maken.

Veel plezier met zoeken!

Phone icon

bel ons op
?????

email icon

Stuur een mail naar
?????

hous icon

Bezoek ons op
?????

Heb je vragen? Neem vrijblijvend contact op

Lees ook onze andere blogs

Energielabel3

Tijdelijk twee woningen... Wat vindt de fiscus?

28-02-2024

Naamloos (5)

Tijdelijk twee woningen... Wat vindt de fiscus?

23-02-2024

Naamloos

Tijdelijk twee woningen... Wat vindt de fiscus?

20-02-2024

DUO schulden

Tijdelijk twee woningen... Wat vindt de fiscus?

12-12-2023

bedrijfs logo wit
Openingstijden

Ma t/m Vr
09:00 - 17:00

in de avond op afspraak

Kantoorgegevens

AFM

12048823
Kifid 300.018243
KVK 85667862
Volg ons op social media
Deel deze pagina
© Dutch media lab